До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

Українські митники опановують методи ЄС із управління ризиками та профілювання

Середа, 29 Листопада, 2023

Публікації

Яка інформація потрібна митнику, щоб визначити імовірність того, що вантаж виявиться контрабандним? Як скоротити час митного оформлення товарів, не заборонених для перевезення? Яку роль в оцінці ризику правпорушення на кордоні відіграють технології? Відповіді на ці та багато інших питань обговорювались 29 листопада під час онлайн-семінару з управління ризиками та профілювання.

За сприяння проєкту «EU4IBM-Resilience», що фінансується ЄС, цей захід виступив платформою для експертів Митної Кримінальної Служби Литви, аби поділитися із українськими колегами сучасними підходами до вдосконалення інструментів і технологій з управління ризиками, а також методів профілювання ризиків.

У семінарі взяли участь 12 представників Департаменту профілювання ризиків Державної митної служби. Значна частина тренінгу була зосереджена на практичній демонстрації передового досвіду, що застосовується сьогодні державами-членами ЄС. Експерти обговорили дієві методи профілювання ризиків, поділилися здобутими уроками та продемонстрували кейси успішного впровадження.

Представники Литви підкреслили важливість формування комплексного набору індикаторів ризиків у процесі їх профілювання. Окремо наголосили на необхідності збору, аналізу та оцінки відповідної інформації для створення профілю ризиків, адаптованого до різних категорій — товарів, документів чи транспортних засобів.

Учасники тренінгу активно долучалися до обговорення протоколів координування та затвердження профілів ризиків. Крім того, розглянули шляхи ефективної адаптації та впровадження кращих практик країн-членів ЄС до процесів митного контролю на українському кордоні.

Очікується, що після семінару експерти EU4IBM-Стійкість проаналізують навчальну програму з управління ризиками та профілювання, якою користуються в навчальному центрі Держмитслужби України. Мета полягає в тому, щоб у підсумку надати рекомендації щодо необхідності оновлень і вдосконалень, гарантуючи тим самим відповідність цієї програми сьогоднішнім стандартам.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам