До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

EU4IBM-Стійкість продовжує зміцнювати зусилля ДПСУ з реабілітації поранених за допомогою спеціалізованого обладнання

Середа, 31 Січня, 2024

Публікації

31 січня 2024 року в рамках пілотної ініціативи із загальним бюджетом 200 000 євро проєкт EU4IBM-Стійкість, що фінансується ЄС і реалізується Міжнародним центром розвитку міграційної політики, успішно завершив передачу Держприкордонслужбі України (ДПСУ) спеціалізованого обладнання для фізичної реабілітації поранених військовослужбовців.

 Ініціативу було започатковано у тісній співпраці з представниками ДПСУ, щоб закрити нагальні потреби прикордонників у сфері реабілітації та з метою забезпечення повного циклу відновлення поранених військовослужбовців на базі трьох медичних закладів відомства.

«За тих виняткових обставин, які ми маємо сьогодні в Україні роль Держприкордонслужби не обмежується виключно процедурами прикордонного контролю та управлінням кордонами. Військовослужбовці ДПСУ нині складають невід’ємну частину Об’єднаних сил України, які протистоять військовій агресії Росії. Ми прагнемо підтримувати стійкість прикордонного відомства, допомагаючи впоратися зі збільшенням кількості службовців, які потребують реабілітації», – підкреслює В’ячеслав Топоров, керівник проєкту EU4IBM-Стійкість.

Спеціалізоване обладнання, яке було передано ДПСУ протягом листопада-січня, призначене для підтримки лікування, а також переважно пост-терапевтичного відновлення. До прикладу, екзоскелет сприяє покращенню мобільності осіб із травматичними ушкодженнями головного або спинного мозку, а також із дистрофією м’язів. Інше цінне доповнення для реабілітації – тренажер для кінезіотерапії, що включає різноманітні аксесуари та пропонує широкий спектр вправ, які зміцнюють м’язи та покращують гнучкість. Його адаптивний дизайн враховує конкретні потреби в реабілітації та дозволяє проводити індивідуальні тренування.

Регульовані реабілітаційні сходи – ще один важливий інструмент у процесі відновлення поранених. Регулювання висоти та різні конфігурації сходинок допомагають тренувати ходу, покращувати рівновагу та розвивати силу в нижніх кінцівках. Динамічний вертикалізатор полегшує самостійну ходу пацієнта й допомагає стати менш залежним від сторонньої допомоги. Доповнили передане обладнання й прилади для кріотерапії, що сприяють полегшенню болю та зменшенню ділянок ушкодження.

Кожна поставка супроводжувалася тренінгами для реабілітологів ДПСУ, з тим щоб вони могли застосовувати дане обладнання з максимальною ефективністю. Загалом усі доставлені засоби сприяють більш персоналізованій та якісній реабілітації, забезпечуючи повний цикл відновлення поранених.

Враховуючи позитивні результати пілотної ініціативи, команда Проєкту продовжує працювати спільно з ДПСУ над визначенням подальших потреб у фізичній реабілітації та вивчає інші можливості для фінансування, аби й надалі підтримувати зусилля прикордонного відомства в цьому напрямі.

 

 

Довідкова інформація: Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні-Стійкість (EU4IBM-Стійкість)», що фінансується ЄС та виконується Міжнародним центром розвитку міграційної політики (ICMPD), спрямований на підвищення стійкості українських відомств, які здійснюють прикордонний контроль, у воєнний час, а також на підтримку подальших реформ, спрямованих на наближення системи управління кордонами України до стандартів та найкращих практик ЄС відповідно до Стратегії інтегрованого управління кордонами України, ухваленої Кабінетом Міністрів 24 липня 2019 року. Проект триває з грудня 2022 року до травня 2024 року.

 

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам