До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

EU4IBM-Стійкість проводить вебінари для покращення практики управління кордонами в Україні

П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Публікації

У рамках проєкту «EU4IBM-Стійкість» розроблено цикл вебінарів для підтримки та посилення зусиль України з гармонізації національного законодавства у сфері інтегрованого управління кордонами (ІУК) зі стандартами Євросоюзу. 25 квітня 2024 року відбувся перший такий вебінар для представників Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Під час онлайн-заходу було розглянуто шлях Румунії від статусу кандидата на вступ у ЄС до статусу країни-члена. Предметніше зосередили увагу на важливих змінах і викликах в управлінні кордоном у контексті Регламенту ЄС Frontex.

Експерт проєкту Ден Мочіой не лише ділився інформацією, але й детально ознайомив учасників вебінару з історичним фоном та операційними аспектами співпраці Румунії з Frontex. Він провів аудиторію як через процедурні адаптації, так і через інституційні реформи, що необхідні для ефективної інтеграції в систему управління кордонами ЄС.

«Сьогоднішнє обговорення тільки підсвітило той складний шлях, на який ступила Україна, рухаючись до ЄС», – зазначив В’ячеслав Топоров, старший менеджер проєкту «EU4IBM-Стійкість». «А вивчення досвіду Румунії допомагає встановити певні практичні орієнтири для впровадження реформ управління кордонами в Україні відповідно до стандартів Євросоюзу».

Про актуальність та цінність наданої в ході вебінару інформації висловились самі учасники. «З нами поділились не лише надзвичайно практичними інсайтами, але й заохотили таким чином жваву дискусію. Ми отримали чудову нагоду поглибити розуміння успішних інтеграційних стратегій, які можемо адаптувати до контексту в Україні», – прокоментував один із прикордонників.

Проєкт «EU4IBM-Стійкість» продовжить підтримувати своїх партнерів, зокрема за допомогою тематичних вебінарів та навчальних візитів, зосереджуючись на аспектах гармонізації законодавства та стратегій управління кордонами. Цей вебінар є одним із багатьох у циклі, спрямованому на підготовку ДПСУ та інших суб’єктів ІУК в Україні до ефективної гармонізації національного законодавства. Це дозволить запровадити передовий досвід ЄС і узгодити його з технічними та операційними стратегіями Європейської системи інтегрованого управління кордонами.

 

Довідкова інформація: Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні-Стійкість (EU4IBM-Стійкість)», що фінансується ЄС та виконується Міжнародним центром розвитку міграційної політики (ICMPD), спрямований на підвищення стійкості українських відомств, які здійснюють прикордонний контроль, у воєнний час, а також на підтримку подальших реформ, спрямованих на наближення системи управління кордонами України до стандартів та найкращих практик ЄС відповідно до Стратегії інтегрованого управління кордонами України, ухваленої Кабінетом Міністрів 24 липня 2019 року. Проєкт триває з грудня 2022 року до травня 2025 року.

 

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам