До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

(Відео) Українські прикордонники діляться деталями застосування сканерів “Videray” під час здійснення контрольних процедур

Четвер, 20 Квітня, 2023

Публікації

Як повідомлялося раніше, завдяки використанню мобільних міні сканерів “Videray” українські прикордонники виявили контрабанду сигарет на кордоні з Румунією: понад 1200 пачок тютюну було приховано у запасних колесах авто.

Сьогодні правоохоронці демонструють як саме працюють з мобільними сканерами  та розповідають про деталі практичного використання обладнання для неінтрузивного огляду транспортних засобів, багажів, пакунків та особистих речей подорожніх. Портативний девайс здатен виявити органічні та неорганічні матеріали, які можуть бути приховані мимоволі або навмисно.

Дані рентгенівські сканери зворотного розсіювання дозволяють правоохоронцям здійснювати контроль значно швидше та ефективніше. У рамках проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонам в Україні» (EU4IBM-Стійкість), цього року для Державної прикордонної служби України було закуплено 32 таких сканери на суму 1,12 млн євро. Також, завдяки зусиллям Проєкту прикордонники пройшли спеціалізоване навчання з використання мобільних девайсів для перевірки легкових транспортних засобів.

Довідкова інформація: Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні-Стійкість (EU4IBM-Стійкість)» фінансується Європейським Союзом та впроваджується Міжнародним центром розвитку міграційної політики (ICMPD). Метою проєкту є підвищення стійкості українських відомств, що працюють на кордоні, у воєнний час, а також підтримка подальших реформ, спрямованих на наближення системи управління кордонами України до стандартів ЄС відповідно до Стратегії інтегрованого управління кордонами України. Проект триває з грудня 2022 року до травня 2024 року.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам