До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

Є засоби – є результат: українські прикордонники виявили контрабанду сигарет за допомогою отриманих сканерів “VIDERAY”

Четвер, 30 Березня, 2023

Публікації

Завдяки вправному застосуванню мобільних мінісканерів “Videray” українські прикордонники два дні поспіль виявляють контрабанду сигарет на кордоні з Румунією. В обох випадках, товар було приховано в авто: у запасних колесах та в паливному баку. Всього вилучили понад 1200 пачок сигарет.

Дані рентгенівські сканери зворотного розсіювання дозволяють правоохоронцям здійснювати контроль значно швидше та ефективніше. У рамках Проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонам в Україні – Стійкість (EU4IBM-Стійкість)», цього року для Державної прикордонної служби України було закуплено 32 таких сканери на суму 1,12 млн євро.

Також, завдяки зусиллям EU4IBM-Стійкість офіцери Держприкордонслужби України пройшли спеціалізоване навчання з використання мобільних мінісканерів для перевірки різних типів транспортних засобів. Як бачимо, прикордонники добре освоїли отримане обладнання і тепер демонструють практичні результати, запобігаючи протизаконному переміщенню предметів через кордон.

Довідково: Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні-Стійкість (EU4IBM-Стійкість)», що фінансується Європейським Союзом та виконується Міжнародним центром розвитку міграційної політики (ICMPD), спрямований на підвищення стійкості українських відомств, що працюють на кордоні, у воєнний час, а також на підтримку подальших реформ, спрямованих на наближення системи управління кордонами України до стандартів та найкращих практик ЄС відповідно до Стратегії інтегрованого управління кордонами України від 24 липня 2019 року. Проєкт триває з грудня 2022 до травня 2024 року.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам