До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

ЄС продовжує підтримувати Держприкордонслужбу України у перетворенні на сучасну персонал-орієнтовану структуру

Понеділок, 10 Квітня, 2023

Публікації

Дванадцять фахівців кадрового менеджменту Державної прикордонної служби України (ДПСУ) проходять навчальний курс, де освоюють сучасні концепції, інструменти та практики управління персоналом. Навчання стало можливим завдяки Проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом.

Рекрутинг, онбординг та адаптація, оцінка ефективності, навчання та розвиток персоналу, HR-метрика та HR-аналітика, компетенції та винагорода, корпоративна культура та бренд роботодавця – це лише частина з 11 спеціалізованих модулів тренінгу. Після завершення навчання прикордонні експерти кадрового менеджменту застосовуватимуть отримані знання на практиці, що сприятиме вдосконаленню системи управління персоналом ДПСУ.

«EU4IBM підтримує прикордонників у покращенні системи управління персоналом та розбудові інституційної спроможності. У тому числі за допомогою навчання фахівців кадрового менеджменту ДПСУ сучасним інструментам і методикам у сфері HR, які застосовуються у приватному секторі. У підсумку прикордонники зможуть надавати ще якісніші послуги як подорожнім, так і Україні загалом», – зазначає Арунас Адоменас, Керівник Проєкту EU4IBM.

Ще на етапі підготовки, минулого року EU4IBM здійснив багаторівневий аналіз чинної системи кадрового менеджменту в прикордонному відомстві України. Було проведено дослідження для визначення основних перепон та можливостей тих підходів, що вже застосовуються у відомстві, опираючись на сприйняття персоналу.

Також було здійснено аналіз прогалин і рівня зрілості системи кадрового менеджменту, що дозволило отримати різносторонні дані. Схожу роботу здійснено і щодо системи підготовки в ДПСУ. Крім того, експерти проєкту не лише провели для Держприкордонслужби аналіз та реінжиніринг бізнес-процесів у сфері HR, але й навчили представників ДПСУ самостійно застосовувати такий підхід у своїй діяльності, що дозволить значно оптимізувати робочі процеси.

Результати проведених досліджень стануть основою для Стратегії розвитку кадрового менеджменту ДПСУ, що буде орієнтиром у перетворенні Держприкордонслужби України на сучасну, ефективну, персонал-орієнтовану структуру. А навчання, яке наразі проходять представники кадрового менеджменту Держприкордонслужби є практичними фундаментом подальшого трансформування відомства.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам