До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

ЄС підтримує органи управління кордонами України задля безпеки їхньої діяльності

П’ятниця, 8 Липня, 2022

Публікації

Європейський Союз у межах проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)» передав Державній прикордонній службі України індивідуальні засоби захисту, зокрема шоломи та бронежилети, на загальну суму понад 977 тис. євро.

«В умовах неспровокованої та невиправданої агресії з боку Російської Федерації, Державна прикордонна служба України продемонструвала найвищу відданість справі захисту безпеки кордонів, а також здатність створити умови для упорядкованого перетину кордону мільйонами громадян України, які рятувались від лиха війни. Надання засобів особистого захисту співробітникам Прикордонної служби є одним з наших головних пріоритетів, оскільки для ЄС людина та її безпека є основною цінністю», зазначив Ксав’є Камю, Керівник відділу Належного врядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні.

Від кінця лютого 2022 року Європейський Союз в рамках проєкту EU4IBM послідовно надавав невідкладну допомогу для підтримки роботи органів, що працюють на кордонах Україні. Проєкт зокрема поставив низку засобів життєзабезпечення, таких як готові страви та аптечки першої допомоги, а також іншого обладнання на суму близько 300 тис. євро для Держприкордонслужби та Державної митної служби України. Наразі тривають закупівлі для задоволення інших потреб служб, в тому числі придбання додаткових засобів індивідуального захисту, дизельних генераторів, камер тощо.

«Інтегроване управління кордонами є ключовим для безпечного, швидкого та належного керування пасажирами та товарами, що перетинають кордони. Нова реальність вимагає застосування більш ефективних інструментів та практик для управління безпрецедентно інтенсивним транскордонним потоком між Україною та її сусідами з ЄС, а також для реагування на нові виклики безпеки на інших кордонах країни, і ми підтримуємо Україну, зосередившись на найважливіших та невідкладних потребах», прокоментував Арунас Адоменас, керівник проєкту EU4IBM.

Інтегроване управління кордонами під час війни спрямоване не лише на забезпечення безпеки та життєвих потреб, а й на адаптацію торгових потоків та сприяння економічному обміну в критичній ситуації, коли економіка України страждає від військових дій та перекриття морських шляхів. Таким чином, проєкти, які фінансуються ЄС, у тому числі EU4IBM, допомагають українському уряду в аналізі ситуації, налагодженні контактів та покращенні прикордонної інфраструктури та процедур, щоб допомогти зберегти економіку країни на плаву.

Довідкова інформація:

Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом та втілюється Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD), спрямований на підтримку впровадження реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики Європейського Союзу в межах Стратегії інтегрованого управління кордонами України, ухваленої Кабінетом Міністрів України 24 липня 2019 року. Проєкт триває з грудня 2019 р. до червня 2022 р.

За додатковою інформацією звертайтесь до Ігоря Сергєєва, [email protected] або +38 099 515 62 51.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам