До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

Проєкт «EU4IBM-Стійкість» підтримує зусилля ДПСУ з реабілітації персоналу

Вівторок, 17 Жовтня, 2023

Публікації

17 жовтня 2023 року, у відповідь на виявлені потреби українських прикордонників у фізичній реабілітації, проєкт «EU4IBM-Стійкість», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Міжнародним центром з розвитку міграційної політики, закупив і доставив першу партію необхідного медичного обладнання до Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Після повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року попередній проєкт «EU4IBM» швидко адаптував свої ресурси відповідно до нагальних потреб українських відомств інтегрованого управління кордонами, щоб підтримувати їхню сталу діяльність під час війни. Поточний проєкт продовжує ці зусилля  щоб підтримувати прикордонників, які сьогодні не тільки здійснюють контроль на державному кордоні з країнами-членами ЄС, а й боронять кордони від агресора та захищають лінію розмежування з тимчасово окупованими територіями України.

«Війна, що зараз триває, призвела до значної потреби в реабілітації поранених військовослужбовців, відтак проєкт «EU4IBM-Стійкість» активізував свою діяльність щодо посилення спроможностей українського прикордонного відомства з реабілітації персоналу», – зазначає Арунас Адоменас, керівник проєкту «EU4IBM-Стійкість».

У відповідь на потреби, визначені українськими партнерами, Проєкт придбав і доставив обладнання на суму 400 000 грн. Це – прості, але вкрай ефективні інструменти, які використовуватимуться для проведення щоденних процедур фізичної реабілітації профільними спеціалістами у відомчих медичних закладах та санаторіях ДПСУ.

Разом з тим, щоб задовольнити зростаючу потребу у фізичній реабілітації, Проєкт продовжує працювати над закупівлею та забезпеченням партнерів більш високотехнологічним обладнанням. Зокрема, прилади для кріотерапії, стельові підйомні системи та екзоскелети, відіграватимуть ключову роль у відновленні та реабілітації військовослужбовців ДПСУ, котрі отримали важкі поранення.

 

Довідкова інформація: Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні-Стійкість (EU4IBM-Стійкість)», що фінансується ЄС та виконується Міжнародним центром розвитку міграційної політики (ICMPD), спрямований на підвищення стійкості українських відомств, які здійснюють прикордонний контроль, у воєнний час, а також на підтримку подальших реформ, спрямованих на наближення системи управління кордонами України до стандартів та найкращих практик ЄС відповідно до Стратегії інтегрованого управління кордонами України, ухваленої Кабінетом Міністрів 24 липня 2019 року. Проект триває з грудня 2022 року до травня 2024 року.

 

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам