До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

Гармонізація методів і технік: у Фінляндії представники прикордонних відомств України переймають досвід здійснення поглибленого огляду автомобілів

П’ятниця, 2 Червня, 2023

Публікації

На базі Експертного митного центру з поглибленого огляду транспортних засобів, що у Фінляндії, завершився 4-денний спеціалізований тренінг, у якому взяли участь представники Державної митної служби України та Державної прикордонної служби України. Захід було організовано за ініціативи Митної служби Фінляндії та сприяння Проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні – Стійкість (EU4IBM-Стійкість)», що фінансується Європейським Союзом.

Метою даного тренінгу було підвищення ефективності та результатів здійснення контрольних процедур в автомобільних пунктах пропуску на кордоні України та країн-членів ЄС.

«У глобалізованому світі існує лише один ефективний спосіб боротьби з незаконним переміщенням товарів через кордон – здійснення якісних процедур контролю. ЄС усіляко підтримує зусилля українських прикордонних відомств щодо покращення стандартів їхньої роботи», – підкреслила Барбара Ротовник, Керівниця сектору з питань управління кордонами Представництва Європейського Союзу в Україні.

Для участі в тренінгу було залучено десятеро представників прикордонних відомств України, котрі мають досвід проведення поглибленого огляду транспортних засобів. Програма тренінгу охоплювала особливості огляду легкових автомобілів і мікроавтобусів та складалася із теоретичної й практичної частин. У ході першої, учасники розглянули й обговорили прогресивні методи здійснення огляду транспортних засобів, питання безпеки та способи приховування предметів у конструктивних особливостях автомобілів.

Завдання практичної частини курсу були змодульовані з урахуванням максимального відпрацювання технік здійснення огляду у реальних умовах. По завершенню курсу, учасники на практиці засвоїли ефективне й безпечне застосування методів здійснення поглибленого огляду транспортних засобів, враховуючи особливості, конструкції та потужності пасажирських автомобілів і мікроавтобусів.

«Злагоджена робота митних і прикордонних служб є ключовим фактором для забезпечення безпеки громадян на державному та міждержавному рівнях. Відтак наша мета – сприяти Держмитслужбі та Держприкордонслужбі України в удосконаленні контрольних процедур та, відповідно, ефективній протидії незаконному переміщенню товарів і предметів на кордоні України з ЄС», – зазначив Арунас Адоменас,  Керівник Проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні – Стійкість».

Довідкова інформація: Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні – Стійкість (EU4IBM-Стійкість)» фінансується Європейським Союзом та впроваджується Міжнародним центром розвитку міграційної політики (ICMPD). Метою проєкту є підвищення стійкості українських відомств, що працюють на кордоні, у воєнний час, а також підтримка подальших реформ, спрямованих на наближення системи управління кордонами України до стандартів ЄС відповідно до Стратегії інтегрованого управління кордонами України. Проєкт триває з грудня 2022 року до травня 2024 року.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам