До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

Паспортизація автомобільних пунктів пропуску: черговий крок на шляху до якісних контрольних процедур на кордоні

П’ятниця, 31 Березня, 2023

Публікації

У березні 2023 року Проєкт EU4IBM, що фінансується Європейським Союзом, надав Державній митній службі України чотири технічні звіти та чотири паспорти об’єктів із висновками та пропозиціями щодо заходів, необхідних для забезпечення ефективнішого функціонування автомобільних пунктів пропуску (ППр). Зокрема, і щодо проведення капітального та/або поточного ремонту будівель чи інших об’єктів інфраструктури ППр.

Паспортизацію перепускних пунктів – спеціальну оцінку інфраструктури – було ініційовано 2021 року. Її провели у чотирьох пунктах пропуску, запропонованих для цього Державною митною службою України: «Чоп» (Тиса), «Порубне», «Рава-Руська» та «Могилів-Подільський». Попри всі труднощі, викликані повномасштабною агресією Росії проти України, у 2022 році процес паспортизації було успішно завершено.

Після узгодження всіх чотирьох технічних звітів компанія-постачальник видала так звані Паспорти об’єктів, відповідно до законодавчих норм України. Усі паспорти об’єктів інфраструктури відповідають зразку паспорта об’єкта будівництва, затвердженого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Державна митна служба України використовуватиме отримані технічні звіти для розробки методології та інструментів, необхідних для системи управління об’єктами пунктів пропуску, централізації та діджиталізації процесів управління бюджетом і наявними активами. Серед іншого, йдеться про розробку стандартів, стратегічне планування, розвиток інфраструктури пунктів перепуску та сприяння якісному здійсненню прикордонних та митних контрольних процедур.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам