До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

ЄС забезпечує доступ до аналітичних та інформаційних систем для Державної митної служби України

П’ятниця, 24 Лютого, 2023

Публікації

24 лютого 2023, Київ – Посадові особи Державної митної служби України тепер можуть з легкістю повноцінно працювати з аналітичною системою для комплаєнсу, аналізу ринків, ділової розвідки та розслідувань «YouControl», а також користуватись необмеженим доступом до функціональних можливостей аналітично-правової системи «ZakonOnline». Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні-Стійкість» («EU4IBM – Стійкість») підтримав надання доступу до згаданих сервісів за фінансування Європейського Союзу.

«Ми підтримуємо Україну в підвищенні її стійкості до російської агресії на багатьох рівнях: від терміново необхідного обладнання до підвищення рівня інституційної спроможності та ефективності українських державних органів. Забезпечення доступу до джерел інформації та аналітики допомагає підтримувати зусилля по боротьбі з корупцією та оптимізувати співпрацю з правоохоронними органами України»,  – зазначив Ксав’є Камю, керівник відділу належного врядування та демократизації Представництва Європейського Союзу в Україні. 

Використання ресурсів аналітично-правової системи «ZakonOnline» дозволить посадовим особам митної служби мати унікальні можливості з належного та своєчасного виконання повсякденних завдань, що скоротять час підготовки процесуальних документів на звернення громадян, обробку запитів від підприємств та громадських організацій. Завдяки доступу до аналітичної системи «YouControl» Держмитслужба зміцнить інституційні можливості у запобіганні та протидії корупційним правопорушенням з боку посадових осіб митних органів, зможе краще ідентифікувати корупційні ризики, проводити ретельну перевірку кандидатів при прийнятті на службу в митні органи України.

Від початку повномасштабного нападу Росії на Україну проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні» (EU4IBM) та нещодавно запущений проєкт EU4IBM-Стійкість підтримали Державну прикордонну службу України та Державну митну службу України через поставки обладнання та необхідних товарів, а також заходи з розбудови спроможності, на суму понад 2 мільйони євро. Проєкт EU4IBM-Стійкість продовжуватиме надавати необхідну допомогу у покращенні ситуації з безпеки та спрощення торгівлі в якості підтримки українських органів управління кордонами та української економіки під час війни, а також як частину процесу підготовки до вступу України до Європейського Союзу.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам