До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

ЄС надає підтримку в розробці наступного Плану заходів Стратегії інтегрованого управління кордонами в Україні

Середа, 22 Грудня, 2021

Публікації

Протягом двох тижнів, з 29 листопада до 3 грудня та з 13 до 17 грудня, Проєкт EU4IBM, який впроваджується Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD), провів стратегічні сесії з розробки Плану заходів Стратегії інтегрованого управління кордонами (ІУК) на 2023-2025 рр.

Представники суб’єктів ІУК, міжнародних організацій, громадянського суспільства та Офісу Віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за фасилітації міжнародного експерта мали нагоду обговорити нагальні виклики та потреби в сфері ІУК, а також виробити можливі шляхи досягнення визначених Стратегією стратегічних цілей. Методологія світового кафе (World cafe), що застосовувалася, серед іншого, включала вступний огляд існуючої проблематики з точки зору кожного залученого суб’єкта ІУК, таким чином посилюючи розуміння специфіки роботи кожного окремого відомства та роблячи внесок у посилення міжвідомчої взаємодії.

Окремим завданням стратегічних сесій була розробка показників досягнення поставлених цілей та завдань, з подальшим запланованим визначенням їх базових (де ми зараз) та цільових (куди ми прямуємо) показників.

Принагідно відмітити, що проведення стратегічних сесій співпало з завершенням роботи над методологією моніторингу та оцінки реалізації Стратегії ІУК та виконання Плану заходів, що дозволить ефективніше відстежувати досягнутий прогрес, визначати ризики та виробляти шляхи їх попередження та мінімізації впливу.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам