До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

ЄС допомагає Державній прикордонній службі України у розробці Стратегії управління персоналом

Понеділок, 27 Вересня, 2021

Публікації

Починаючи з 27 вересня 2021 р., Державна прикордонна служба України (ДПСУ) провела триденну стратегічну сесію з метою окреслити нову стратегію відомства з управління людськими ресурсами. Практичний захід був організований в рамках проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Міжнародним центром розвитку міграційної політики (ICMPD).

«У рамках інтегрованого управління кордонами людські ресурси відіграють важливу багатогранну роль, оскільки їхня діяльність впливає на всі сфери – від щоденних операцій на кордоні до спільної міжвідомчої роботи й міжнародного співробітництва. За допомогою ряду проєктів Європейський Союз підтримує ДПСУ у приведенні системи управління персоналом у відповідність до сучасних передових підходів та належної практики ЄС», — зауважив Ксав’є Камю, керівник відділу Належного врядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні.

Стратегічна сесія зібрала більше двадцяти учасників з різних структурних підрозділів ДПСУ, які спільно працювали над низкою питань, починаючи з візії та місії управління персоналом у Прикордонній службі до конкретного сутнісного наповнення очікуваної Стратегії. Окрім формування уявлення про майбутнє управління людськими ресурсами в ДПСУ, захід був спрямований на нарощування спроможності відомства у використанні сучасних інструментів та методологій аналітики та планування.

«Ми зацікавлені у вивченні методів та практики, ефективність яких була перевірена прикордонними відомствами держав-членів ЄС. Під час стратегічних сесій та перед ними ми шукали нові ракурси та досліджували нові підходи до нашої звичної роботи, але також багато дізналися про невідомі нам раніше методики», — прокоментував подію Оганес Мартиросян, начальник відділу комплектування та державної служби управління кадрового менеджменту ДПСУ.

Стратегічним сесіям передували широкі дослідження та аналіз. Експерти проєкту EU4IBM переглянули концепції та методології управління людськими ресурсами, що застосовуються державами-членами ЄС, щоб знайти найбільш доречні та найбільш відповідні потребам ДПСУ. Також вперше в історії відомства було проведено дослідження рівня залученості персоналу: в опитуванні взяли участь близько 45% співробітників ДПСУ. У поєднанні з результатами глибинного аналізу зрілості та прогалин наявної системи управління персоналом, це дослідження проклало шлях до подальших стратегічних рішень, які мають бути остаточно оформлені в рамках Стратегії управління персоналом ДПСУ та плану її впровадження.

«Розробка Стратегії управління персоналом та відповідної дорожньої карти для ДПСУ — це лише перший етап нашої спільної роботи. ICMPD і надалі підтримуватиме впровадження низки конкретних ініціатив у поточній фазі проєкту, а також планує продовжувати цю роботу в рамках EU4IBM-2, з тим щоб допомогти ДПСУ прицільно рухати систему управління людськими ресурсами в напрямку наближення до стандартів країн Європейського Союзу», — підсумував Арунас Адоменас, керівник проєкту EU4IBM.

Довідкова інформація:

Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом та втілюється Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD), спрямований на підтримку впровадження реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики Європейського Союзу в межах Стратегії інтегрованого управління кордонами України, ухваленої Кабінетом Міністрів України 24 липня 2019 року. Проєкт триває з грудня 2019 р. до червня 2022 р.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам