До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

Українські прикордонники та митники навчаються оптимізувати робочі процеси за допомоги ЄС

П’ятниця, 11 Червня, 2021

Публікації

11 червня 2021 року Державна прикордонна служба України та Державна митна служба України завершили дводенні тренінги з аналізу та перебудови бізнес-процесів (АПБП), що були організовані проєктом «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)». Тренінги, спрямовані на створення пулу експертів з АПБП всередині двох відомств, що працюють на кордоні, проводились вдруге.

«Інтегроване управління кордонами допомагає робити легальний перетин кордону людьми та товарами швидшим та ефективнішим, водночас дозволяючи реагувати на загрози безпеці та запобігати транскордонним злочинам. Це вимагає впорядкованих, захищених від корупційних ризиків робочих процесів як на кордоні, так і всередині кожного задіяного відомства, – коментує Ксав’є Камю, керівник секції «Належне управління та верховенство права» Представництва ЄС в Україні. – Аналіз бізнес-процесів також допомагає пріоритезувати ті напрямки, де ми можемо підтримати Україну на шляху до європейських стандартів та найкращих практик».

Перший раунд тренінгів з АПБП був проведений у червні 2020 року в якості підготовки до проведення аналізу та перебудови пріоритетних бізнес-процесів всередині ДПСУ та Держмитслужби в рамках EU4IBM. Ця методологія довела свою ефективність протягом останнього року та отримала нових послідовників. На запит відомств проєкт організував цей другий додатковий тренінг з тим, щоб підвищити їхню внутрішню спроможність використовувати сучасні техніки оптимізації та перебудови, широко визнані по всьому світу через ефективність як у приватному, так і в державному секторі.

«Постійне вдосконалення – єдиний шлях до економічного розвитку, культурного обміну та добробуту країн світу, який також допомагає готуватися до нових викликів, подібних до того, що ми бачили у зв’язку з пандемією коронавірусу. Процеси, які раціонально використовують час та кошти, є основою ефективного управління кордонами, що сприяє міжнародній торгівлі та зв’язкам між людьми. Це саме те, чому ми хочемо зарадити у нашій спільній роботі з українськими службами», – пояснює Арунас Адоменас, керівник проєкту EU4IBM.

Проєкт EU4IBM нещодавно закінчив проведення 25 запланованих сесій з аналізу та оптимізації бізнес-процесів, попередньо визначених українськими партнерами як пріоритетні. У цій роботі активно брали участь представники ДПСУ та Держмитслужби, що пройшли відповідний тренінг минулого червня, а також європейські експерти. Сесії АПБП стосувалися широкого спектра тем, таких як міжвідомчий обмін інформацією та аналіз ризиків; транскордонний обмін інформацією; координація та проведення спільних операцій; перетин кордону особами та вантажем на автомобільних, повітряних, морських та залізничних пунктах перетину кордону тощо. Результати цих сесій вестимуть до безпосередньої перебудови бізнес-процесів, а також стануть основою для розробки модельних концепцій та рішень, які будуть надалі випробовуватися та поширюватися по всій Україні.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам