До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

Українські прикордонники навчаються ефективним презентаціям за підтримки ЄС

Четвер, 18 Березня, 2021

Публікації

17-18 березня 2021 р. співробітники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) пройшли дводенний тренінг з посилення презентаційних навичок та ефективної комунікації, організований в рамках проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом.

Навчання було покликане допомогти співробітникам ДПСУ розробляти і проводити більш ефективні презентації як всередині служби, на міжвідомчому рівні, у спілкуванні з партнерами, так і в комунікаціях зі ЗМІ та широким загалом. Зокрема, у сфері інтегрованого управління кордонами (ІУК) нові навички допоможуть робити кращу візуалізацію результатів впровадження Стратегії та плану заходів з ІУК, підтримувати публічну комунікацію ДПСУ та Міжвідомчої робочої групи щодо подій та зрушень у галузі ІУК в Україні, представляти аналітичні продукти, документи політичного, правового та регуляторного характеру в галузі ІУК та міжвідомчої співпраці, а також інші досягнення, включно з результатами реформування та підвищення ефективності служби.

«Інформування та просування Стратегії ІУК як серед зацікавлених сторін, так і широкої громадськості, є важливим елементом її успіху, так само як і ефективне звітування про реалізацію Плану заходів. Співробітники ДПСУ покращили свої навички, що має сприяти більшій обізнаності про Стратегію ІУК, а також підтримувати їх в ролі нагляду за виконанням Плану заходів за допомогою сучасних комунікаційних засобів», – коментує Ксав’є Камю, Керівник першого відділу програм зовнішньої допомоги “Належне управління та верховенство права” Представництва ЄС в Україні.

Відтак тренінг став черговим заходом проєкту EU4IBM на підтримку національних суб’єктів інтегрованого управління кордонами в розробці інструментів і процедур ефективного управління та впровадження політики ІУК в Україні, зокрема в контексті моніторингу та контролю стану виконання національної Стратегії ІУК та Плану заходів щодо її реалізації.

«Ефективна комунікація суб’єктів інтегрованого управління кордонами в Україні, зокрема професійні презентації як один із її інструментів, є невід’ємним елементом, необхідним для створення національної системи ІУК відповідно до європейських стандартів, і ми раді, що можемо підтримати наших партнерів у розбудові цих важливих навичок», – пояснює керівник проєкту EU4IBM Арунас Адоменас.

Зазначений тренінг проводився досвідченим сертифікованим викладачем для представників Управління аналітичного забезпечення, стратегічного та поточного планування ДПСУ. Учасники ознайомилися з сучасними прийомами побудови інформативних та переконливих презентацій – від тонкощів визначення цільової аудиторії та обрання відповідного підходу для донесення ключових повідомлень до правил формування та проведення ефективних презентацій в залежності від обраного формату, наявного обладнання та місця проведення. Протягом навчання учасники тренінгу також виконували практичні завдання, щоб закріпити нові навички у вигляді презентації на обрану тему.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам