До уваги тих, хто виїжджає до країн ЄС

Детальніше

ЄС надав українським прикордонникам засоби захисту для боротьби з COVID-19

Вівторок, 26 Травня, 2020

Публікації

26 травня Європейський Союз передав засоби індивідуального захисту Державній прикордонній службі України та Державній митній службі України, співробітники яких першими зустрічають громадян, що в’їжджають в Україну. До партії увійшло 2000 захисних респіраторів типу FFP2, 2000 пар медичних рукавичок, 2000 окулярів, 800 захисних екранів для обличчя, 100 л дезінфікуючих засобів, 1600 костюмів біологічного захисту, 2000 пар бахіл та 79 безконтактних термометрів. Передане обладнання сприятиме відповідним відомствам у забезпеченні безперервного та безпечного перетину кордону особами та товарами, а також у продовженні виконання покладених на них завдань в умовах спалаху COVID-19. Допомога надається в рамках проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом.

«Засоби індивідуального захисту, передані Державній прикордонній та Державній митній службам, що продовжують виконувати надважливі для країни завдання, є частиною підтримки ЄС зусиль Уряду України, спрямованих на захист громадян під час пандемії. І ми підтримуємо Україну в часи цієї безпрецедентної кризи», – заявив Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Це лише перша частина проєктної допомоги, в рамках якої також передбачено надання двох стаціонарних систем для дистанційного вимірювання температури тіла Державній прикордонній службі.

«Українські прикордонники та митники першими зустрічають громадян, що в’їжджають в Україну. В силу покладених на них завдань вони не можуть уникнути фізичного контакту і відповідно постійно піддаються ризику інфікування, незалежно від того, працюють вони над пропуском осіб через кордон чи оформленням вантажу. Задля убезпечення співробітників цих відомств та продовження виконання ними відповідних функцій проєкт закупив та передав Державній прикордонній та Державній митній службам необхідні засоби захисту», – зазначив керівник проєкту EU4IBM Арунас Адоменас.

Незважаючи на те, що в Україні в цілому діють обмеження міжнародного сполучення, країна продовжує приймати чартерні рейси з українцями, що повертаються додому, а також іноземцями, що мають посвідки на проживання. Також продовжують працювати деякі автомобільні пункти пропуску та вантажні термінали у морських портах.

Долучайтеся та поширюйте інформацію про нас

Команда IBM складається з професійних працівників та експертів у своїй галузі, які щоденно прикладають максимальну кількість зусиль, для розвитку проєкту, який сприятиме визначенню та допомагатиме усуненню прогалин у впровадженні національних реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики інтегрованого управління кордонами. Підтримай нас, поділись офіційною сторінкою у соціальних мережах. Дякуємо.

З'явились питання?

Напишіть нам